Graag stellen wij onszelf even aan u voor:

Lonneke Mertens

Zoals Pippi Langkous ooit zo mooi zei: "Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan!"

Mijn naam is Lonneke Mertens en ik ben in 2017 getrouwd met Floris, de oudste zoon van Math en Toos. Ik ben geboren in 1975 te Sevenum.

In 2015 ben ik het team van boerderij Vorster Hand komen versterken. Mijn eerste uitdaging was het opzetten en ontwikkelen van de Arbeidstraining voor mensen met een arbeidsbeperking binnen ons prachtig nieuwe bedrijfspand met glazen kas. 

In een iets later stadium ben ik, door ervaring, op het idee gekomen om een nieuw zorgproduct te ontwikkelen voor jongeren die niet passen binnen het reguliere onderwijs vanwege een bijzondere begeleidingsbehoefte op sociaal emotioneel vlak. Hierin heb ik succesvol samenwerking gezocht met omliggende gemeenten en het Citaverde College in Horst.
Dit heeft geresulteerd in een inmiddels mooi doorontwikkelde Leervoorziening waarin we dagelijks zo'n 12 jongeren ondersteunen in hun persoonlijke groei en onderwijsloopbaan met als doel diplomering en/of doorstroom naar een passend vervolg. Een eigenzinnige droom die uit is gekomen!

Ik kom oorspronkelijk uit de geestelijke gezondheidszorg. Na afronding van mijn HBO-V, met specialisatie psychiatrie, heb ik als psychiatrisch verpleegkundige gewerkt op een gesloten acute opnameafdeling en in de klinische jeugdverslavingszorg. Maar ook als ambulant verpleegkundig begeleider met jongvolwassenen en volwassenen.  

Ik heb de jobcoach opleiding gevolgd en afgerond bij Elan Training. Tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen bij een groot re-integratiebedrijf in Noord Limburg, waarbij ik me heb geschoold als re-integratieprofessional.

Ik ben een ras optimist, maar ook een realist. Ik ben altijd op zoek naar kansen én mogelijkheden om deze te realiseren. Ik ben altijd in voor een geintje, maar geloof er ook in dat je hard moet willen werken om je doelen te behalen. Ik geloof in samenwerken: Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Ik ben dan ook altijd op zoek naar verbindingen waar alle betrokken partijen beter van worden.

Ik ben altijd bevlogen geweest in het werken met mensen. Ik geloof dat iedereen beschikt over mogelijkheden en iedereen heeft net zoveel recht op deelname aan onze samenleving. Ik wil middels de Leervoorziening en ons Arbeidstrainingstraject mensen de kans geven om zich te ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf, zodat elke deelnemer binnen zijn of haar mogelijkheden optimaal kan deelnemen aan onze participatiemaatschappij.

Tenslotte ben ik gek op onze planeet met haar wondermooie natuur. Door veel te reizen ben ik eens te meer gaan waarderen wat we hier allemaal hebben. Graag draag ik bij aan behoud en verbetering van deze bijzondere plek door te investeren in mens, dier en natuur.

Boerderij Vorster Hand met haar prachtige omgeving is hiervoor de plek bij uitstek….

 
 
Sjors Kemper
 

Hallo! Mijn naam is Sjors Kemper, 32 jaar.

Ik ben sinds begin 2019 team Vorster Hand komen versterken als begeleider binnen de Leervoorziening en Arbeidstraining.

Hier begeleid ik met veel plezier jeugdigen en jongvolwassenen op weg naar volwassenheid en een diploma of werk. Ik sta graag klaar voor anderen. Ik ben positief ingesteld en een sociaal persoon.

Na afronding van mijn SPW4 opleiding heb ik met name werkervaring opgedaan binnen woongroepen voor jeugdigen met gedragsproblematieken en mensen met een beperking.

Verder heb ik levenservaring opgedaan door te gaan reizen, mezelf ondernemend op te stellen en vooral niet bang te zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Hierdoor heb ik geleerd dat je vaak meer in je mars hebt dan je eigenlijk zou denken en dat je vooral nieuwe dingen moet blijven proberen om jezelf te laten groeien.

Door deze mindset ook te projecteren op de jeugdigen en jong volwassenen die naar Boerderij Vorster Hand komen, hoop ik hen te helpen op weg naar een gelukkigere en sterkere versie van zichzelf. Ik vind het mooi om een luisterend oor te kunnen bieden en hen succeservaringen op te laten doen zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Behalve bij de Leervoorziening en Arbeidstraining werk ik in schoolvakanties ook regelmatig bij de andere doelgroepen binnen Boerderij Vorster Hand.

Ik ben een echte aanpakker en naast het begeleiden van de verschillende doelgroepen hou ik er ook van om mijn handen uit de mouwen te steken binnen alle voorkomende werkzaamheden binnen ons bedrijf. Door bijvoorbeeld samen met de jongeren te werken aan mooie houtprojecten of samen aan de slag te gaan in de tuin of in de kas. Dit creëert succeservaringen waardoor het zelfvertrouwen groeit. Daar geniet ik van!