VRIJWILLIGERS

Op boerderij Vorster Hand werken we samen met een fijne groep vrijwilligers. Onze vrijwilligers zijn essentieel in zowel de ondersteuning van het professioneel team als in het onderhoud van de boerderij en zijn tuinen en administratieve taken.

Onze grootste groep vrijwilligers ondersteunt het professionele team bij de doelgroep ouderen. Zij dragen bij aan de begeleiding en ondersteunen de gasten bij het uitvoeren van de verschillende activiteiten. Daarnaast hebben we nog een groep enthousiaste vrijwilligers die er mede voor zorgen dat de tuinen van de boerderij er elk jaar weer op zijn best uitzien, er een heerlijke, verse maaltijd is bereid voor onze gasten en de ‘paperassen’ voor de zorgboerin wat slinkt. 

De vrijwilligers variëren in het aantal uren dat ze komen helpen. Afhankelijk van de behoefte van de vrijwilliger en vraag vanuit de boerderij komen onze vrijwilligers voor één, twee of drie dagdelen per week ons ondersteunen. Iedere vrijwilliger binnen de dagbesteding heeft zijn vaste dagdelen per week. De vrijwilligers die de boerderij onderhouden of ondersteuning bieden in de administratie vullen, afhankelijk van de werkzaamheden en jaargetijden, hun eigen uren in.

Op de boerderij werken we met kleinschalig teams. Dit betekent dat er korte lijnen zijn tussen de vrijwilliger en het professioneel team. Hierdoor is er een nauwe samenwerking met onze vrijwilligers wat dan ook als zeer prettig wordt ervaren. Onze vrijwilligers kunnen te allen tijde terug vallen op het professioneel team.

Vrijwilligers zijn en blijven op boerderij Vorster Hand een waardevol onderdeel van het team. We zijn dan ook ontzettend dankbaar voor het enthousiasme, inzet en commitment van deze mooie groep mensen die zich inzetten voor de (innerlijke) medemens en onze boerderij. Samen met deze mooie groep vrijwilligers zorgen we voor een hartelijke en karakteristieke sfeer op boerderij Vorster Hand.