HOE EN WAT?

Boerderij Vorster Hand streeft naar een zinvolle en aangename dagbesteding waarbij de eigenwaarde en autonomie van de gasten wordt behouden. Hierin zal het sociaal-emotionele en lichamelijke functioneren van de gasten op een professionele manier worden ondersteund. We streven ernaar dit op een zo natuurlijk mogelijke manier te laten verlopen. Om dit te bereiken zijn de activiteiten gericht op activering en beleving.

BELEVING OP HET PLATTELAND

Op boerderij Vorster Hand willen we graag dat onze gasten zich veilig en zich op hun gemak voelen. Op en om de boerderij zijn diverse mogelijkheden om te genieten van de ruimtelijke omgeving en de prachtige natuur die uitnodigt tot een wandeling. De leefruimte is huiselijk ingericht. In de zomer staan de deuren open en komen de geuren en geluiden naar binnen. In de winter is het lekker warm bij de kachel. Voor en met de gasten wordt er een warme middagmaaltijd bereid met verse groenten en fruit, geoogst uit eigen moestuin. In de winter gaan we groenten en fruit halen bij de boer in het dorp. De geuren van het koken, een muziekje op de achtergrond, het samenzijn en het naar behoefte meehelpen in de activiteiten zorgen ervoor dat we er met z’n allen een gezellige dag van maken.

OMGANG MET DIEREN

Op de boerderij zijn diverse tamme en handzame dieren aanwezig. Honden en katten die om aandacht en een aai vragen. Een viertal pony´s die zo mak zijn dat er met plezier een wandeling mee gemaakt kan worden. Een kippenhok met uitloop dat ook diverse activiteiten met zich meebrengt. En schapen en geiten die met hun typische geur het gevoel van buiten versterken.

ACTIVITEITEN IN DE TUINEN EN GLAZEN KAS

De verschillende tuinen en de glazen kas bieden volop mogelijkheden om actief bezig te zijn of gewoon te genieten. Het oogsten van groente in de moestuin. Het plukken van fruit en het verwerken tot ambachtelijke producten. Het zaaien en opkweken van planten in de belevingskas en het plukken van bloemen in de bloementuin. Naast de tuinen en de glazen kas is er ook de mogelijkheid om creatief bezig te zijn met hout.

Boerderij Vorster Hand biedt activering en beleving op zowel sociaal-emotioneel als lichamelijk gebied. Een boerderij waar u kunt deelnemen aan de activiteiten of lekker kunt zitten en genieten van de omgeving, de bedrijvigheid, de dieren en de mensen. Alles mag, niets hoeft!