HOE EN WAT?


De werkzaamheden en activiteiten

Bij het vaststellen van de werkzaamheden en activiteiten wordt er uitgegaan van de mogelijkheden en leerwensen van de hulpboer. Het is belangrijk dat de hulpboer succeservaringen kan opdoen. Dit draagt bij aan zijn of haar zelfontplooiing, verantwoordelijkheidsgevoel en vergroot de eigenwaarde van de hulpboer.

Erf- en tuinonderhoud

De verschillende tuinen en projecten op boerderij Vorster Hand bieden volop mogelijkheden. Het onderhouden van de wijngaard, groente- en bloementuin. Het plukken van fruit en het verwerken tot ambachtelijke producten. Het zaaien en opkweken van planten of (agrarische) werkzaamheden die voortkomen uit de glazen kas. En het onderhouden van projecten op en rond het erf behoren tot een van de vele werkzaamheden.

Houtwerkzaamheden

Op Boerderij Vorster Hand zijn we actief bezig met verschillende houtwerkzaamheden. Het kloven van haardhout, wegbrengen en stapelen op bestelling, of zagen en snoeien van de heggen en bomen op de boerderij. Naast de houtwerkzaamheden is er ook de mogelijkheid om creatief bezig te zijn met hout.

Dierenverzorging

Op de boerderij zijn diverse tamme en handzame dieren aanwezig die om hun dagelijkse verzorging en aandacht vragen. De hond en de katten die om een aai vragen. De pony’s die zo mak zijn dat ze met plezier verzorgd kunnen worden. Schapen en geiten die met hun typische geur het gevoel van buiten versterken. En de dierenverblijven en weilanden die ook diverse werkzaamheden met zich meebrengen.

Kantinewerkzaamheden

De kantine speelt een belangrijke rol als ontmoetingsplaats. Het is een gezellige plek waar samen koffie en thee wordt gedronken, en er zorg wordt gedragen voor het dekken en afruimen van de tafels. Met de hulpboeren wordt er een heerlijke soep bereid met verse groentes, geoogst uit eigen moestuin.

Teamspirit

Boerderij Vorster Hand biedt de hulpboeren gelegenheid om te werken binnen een teamverband. Ze krijgen volop de mogelijkheid om sociale contacten aan te gaan, zowel met collega’s als met mensen die de boerderij bezoeken. De samenwerking en de persoonlijke aandacht geven voldoening en biedt een zichtbare vertrouwensband tussen de begeleiding en de hulpboeren.

Samen met de hulpboeren zorgen we voor een gezellige bedrijvigheid op boerderij Vorster Hand waarin we van elkaars kwaliteiten leren en een meerwaarde kunnen zijn voor een ander!