HOE EN WAT?

HOE ZIET MIJN TRAJECT ERUIT?

Omdat binnen de leervoorziening op Boerderij Vorster Hand school en stage op één en dezelfde plek plaats vinden, biedt dit veel mogelijkheden voor jou als student. Want misschien weet je nog niet goed wat je wilt of welke opleiding bij jou past. In het Entree traject wordt je breed opgeleid en daarmee kun je allerlei kanten op. 

Ook de stagemogelijkheden op de boerderij zijn heel divers. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in de verticale teelt in de kas, maar ook helpen bij het verzorgen van de dieren of zelfs meedraaien in de keuken en/of zorg.  

Belangrijk om in beeld te brengen is allereerst wie je bent, wat je kunt en waar je graag naar toe zou willen. Vervolgens gaan we samen een persoonlijk werkplan opstellen. Dit plan zal, samen met de eisen van de Entree opleiding, als uitgangspunt van jouw traject dienen. 

Bij het vaststellen van taken en werkzaamheden wordt zoveel mogelijk uitgegaan van je mogelijkheden, wensen en leerdoelen. Natuurlijk moet dit wel binnen de mogelijkheden van de boerderij passen. Het komt ook wel eens voor dat er een minder leuke klus gedaan moet worden. Dat hoort er namelijk ook bij. 

Binnen de praktijkuren van de leervoorziening ga je ‘gewoon aan de slag’. Samenwerken, verantwoordelijkheid dragen, afspraken maken en nakomen zijn aspecten die een belangrijke rol spelen. Alle werkzaamheden die voorkomen bij ons op het bedrijf vormen de dagelijkse invulling van je stage. Door het verrichten van zinvol werk, in een veilige arbeidsmatige leeromgeving, werk je aan persoonlijke ontwikkeling en bouw je arbeidsritme op. Binnen de veilige omgeving van de leervoorziening is er ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Ook is er ruimte om te werken aan je schoolopdrachten. 

WAT VOOR WERK IS ER OP DE BOERDERIJ AANWEZIG?

Op onze boerderij is het werk divers en afwisselend. Een greep uit de meest voorkomende werkzaamheden:

  • Allerlei agrarische werkzaamheden met betrekking tot de verticale teelt.
  • Het verzorgen van het kleinvee.
  • Onderhoud van de (groene) omgeving.
  • Werken in de moestuin.
  • Werken met hout en/of metaal.
  • Erfonderhoud.
  • Koken.
  • Kantinewerkzaamheden.
  • Schoonmaak en opruimwerkzaamheden.
  • Ondersteunen bij de zorg, bijvoorbeeld in de keuken of in de activiteiten.