DAGBELEVING VOOR OUDEREN

Dochter Eefje draagt samen met haar enthousiaste team de zorg voor de begeleiding van de gasten op de boerderij. Eefje is van oorsprong verpleegkundige. Verder bestaat het professionele team uit Saskia (activiteitenbegeleider), Marlie en Mariël (beide ziekenverzorgende) en worden ze ondersteund door een groep fijne vrijwilligers.

DOELGROEP GASTEN

Boerderij Vorster Hand richt zich op ouderen die structureel ondersteuning nodig hebben bij de invulling van hun dag. Deze ondersteuning bestaat uit professionele begeleiding waarbij continuïteit wordt gewaarborgd en wordt ingespeeld op de veranderende hulpvraag.

Ongeacht de hulpvraag of leeftijd is het uitgangspunt dat onze gasten zich thuis voelen op de boerderij.

Binnen het team van Vorster Hand is gekwalificeerd personeel aanwezig die bevoegd en bekwaam zijn in de uitvoering van verschillende verpleegkundige en verzorgende handelingen.

DAGBESTEDING

Boerderij Vorster Hand streeft naar een zinvolle en aangename dagbesteding waarbij de eigenwaarde en autonomie van de gasten wordt behouden. Hierin zal de psychische en lichamelijke zelfstandigheid van de gasten op een professionele manier worden ondersteund. We streven er naar dit op een zo natuurlijk mogelijke manier te laten verlopen. Om dit te bereiken zijn de activiteiten vooral gericht op beleving.

BELEVING OP HET PLATTELAND

Op boerderij Vorster Hand willen we graag dat onze de gasten zich op hun gemak voelen. Op en om de boerderij zijn diverse mogelijkheden om te genieten van de ruimtelijke omgeving en de prachtige natuur die uitnodigt tot een wandeling. De leefruimte is huiselijk ingericht. In de zomer staan de deuren open en komen de geuren en geluiden naar binnen. In de winter is het lekker warm bij de kachel. Voor en met de gasten wordt er een warme middagmaaltijd bereid met verse groenten en fruit, geoogst uit eigen moestuin. In de winter gaan we groenten en fruit halen bij de boer in het dorp. De geuren van het koken, een muziekje op de achtergrond, het samenzijn en het naar behoefte meehelpen in de activiteiten zorgen ervoor dat we er met z’n allen een gezellige dag van maken.

OMGANG MET DIEREN

Op boerderij Vorster Hand zijn diverse tamme en handzame dieren aanwezig. Honden en katten die om aandacht en een aai vragen. Een viertal pony´s en ezels die zo mak zijn dat er met plezier een wandeling mee gemaakt kan worden. Een kippenhok met uitloop dat ook diverse activiteiten met zich meebrengt. Schapen en een koe die met hun typische geur het gevoel van buiten versterken.

ACTIVITEITEN IN DE TUINEN EN GLAZEN KAS

De verschillende tuinen op boerderij Vorster Hand bieden volop mogelijkheden voor actieve dagbesteding. Het schoffelen en oogsten van groente in de moestuin. Het plukken van fruit en het verwerken tot ambachtelijke producten. Het zaaien en opkweken van planten in de belevingskas en het plukken van bloemen in de bloementuin. Naast het werken in de tuinen is er ook de mogelijkheid om creatief bezig te zijn met hout. 

Boerderij Vorster Hand biedt beleving op zowel sociaal, psychisch en lichamelijk gebied. Een boerderij waar u kan deelnemen aan de activiteiten of lekker kan zitten en genieten van de omgeving, de bedrijvigheid, de dieren en de mensen. Alles mag, niets hoeft!

DEELNAME

Om deel te nemen aan de dagbesteding op boerderij Vorster Hand heeft u een toezegging geregisseerde dagbesteding nodig. Deze vorm van dagbesteding valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Uw gemeente is hiervoor verantwoordelijk. Om in aanmerking te komen is er een keukentafelgesprek nodig vanuit uw wijkteam of gebiedsteam. Het keukentafelgesprek kan op verschillende manieren tot stand komen. Er kan een melding bij het Wmo-loket van uw gemeente worden gedaan vanuit uzelf, uw naaste, huisarts of (traject)begeleider.

Indien er sprake is van een Zorgzwaartepakket (Zzp) valt de indicatie voor dagbesteding onder de Wet langdurige zorg (Wlz). Met een Zorgzwaartepakket kunt u deelnemen aan de dagbesteding op boerderij Vorster Hand. Wilt u hiervan gebruik maken dan kunt u contact met ons opnemen zodat wij u hierin verder kunnen helpen.

Wilt u meer informatie of wilt u de sfeer op boerderij Vorster Hand ervaren dan kunt u altijd contact met ons opnemen.