Sjors Kemper

zorgboerderij, arbeidstraining, leervoorziening, gehandicapenzorg, ouderenzorg, zorg, onderwijs

Hallo! Mijn naam is Sjors Kemper,

Ik ben sinds begin 2019 team Vorster Hand komen versterken als begeleider binnen de Leervoorziening en Arbeidstraining.

Hier begeleid ik met veel plezier jeugdigen en jongvolwassenen op weg naar volwassenheid en een diploma of werk. Ik sta graag klaar voor anderen. Ik ben positief ingesteld en een sociaal persoon.

Na afronding van mijn SPW4 opleiding heb ik met name werkervaring opgedaan binnen woongroepen voor jeugdigen met gedragsproblematieken en mensen met een beperking.

Verder heb ik levenservaring opgedaan door te gaan reizen, mezelf ondernemend op te stellen en vooral niet bang te zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Hierdoor heb ik geleerd dat je vaak meer in je mars hebt dan je eigenlijk zou denken en dat je vooral nieuwe dingen moet blijven proberen om jezelf te laten groeien.

Door deze mindset ook te projecteren op de jeugdigen en jong volwassenen die naar boerderij Vorster Hand komen, hoop ik hen te helpen op weg naar een gelukkigere en sterkere versie van zichzelf. Ik vind het mooi om een luisterend oor te kunnen bieden en hen succeservaringen op te laten doen zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Behalve bij de Leervoorziening en Arbeidstraining werk ik in schoolvakanties ook regelmatig bij de andere doelgroepen binnen Boerderij Vorster Hand.

Ik ben een echte aanpakker en naast het begeleiden van de verschillende doelgroepen hou ik er ook van om mijn handen uit de mouwen te steken binnen alle voorkomende werkzaamheden binnen ons bedrijf. Door bijvoorbeeld samen met de jongeren te werken aan mooie houtprojecten of samen aan de slag te gaan in de tuin of in de kas.

Daarbij heb ik via Vorster Hand de mogelijkheid aangeboden gekregen om mij verder te ontwikkelen. Deze kans heb ik met plezier aangegrepen. Inmiddels mag ik mij na het behalen van een post HBO certificaat bij BGL dan ook jeugdcoach noemen.

Als jeugdcoach heb ik geleerd de jongere centraal te zetten en eigenaar te maken van hun eigen leerproces en persoonlijke groei. Ik ga hierbij oplossingsgericht te werk en zoom juist in op mogelijkheden en het eigen vermogen om met uitdagingen om te gaan. Door jongeren te stimuleren buiten hun comfortzone te treden en vervolgens succeservaringen op te doen, merk je dat het zelfvertrouwen toeneemt en zij, stapje voor stapje, steeds meer in hun kracht komen te staan. Daar geniet ik van!