Zorgboerderij

De zorgboerderij is in 2003 opgestart door Math en Toos Kersten. In april van dat jaar mochten we de eerste hulpboeren verwelkomen. Door de jaren heen ontwikkelden de zorgboerderij zich verder en kwamen er naast uitbereiding van verschillende activiteiten en dieren ook een dierenverblijf, moestuin en bloementuin bij. In 2008 kwam dochter Eefje mee helpen in de zorgboerderij. In december 2008 werd de dagbesteding voor ouderen feestelijk geopend. Samen met de medewerkers en vrijwilligers zorgen Math, Toos en Eefje dat boerderij Vorster Hand een plek is vol menselijke warmte.

Op boerderij Vorster Hand willen we de beleving van de boerderij tot leven laten komen door deel te nemen aan de activiteiten en waar kan worden genoten van de omgeving, de bedrijvigheid, de dieren en de mensen. Centraal staat het respectvol omgaan met de mensen waarbij de keuzes van de hulpboer en gast zoveel mogelijk centraal staan en wordt ondersteund in de behoefte en de wensen van de hulpboer of gast.

Boerderij Vorster Hand heeft een biologische witlofkwekerij waar op een efficiente en milieubewuste manier witlof wordt geproduceerd. Dit wordt wordt samen met de aanwezige hulpboeren gedaan. Als bedrijf willen wij hierin niet alleen kansen bieden aan mensen met een verstandelijke beperking, maar ook aan mensen die weer een plek moeten vinden in het arbeidsproces.

De dagbesteding voor ouderen is vooral gericht op de beleving. We streven hierbij naar een zinvolle en aangename dagbesteding waarbij de oudere gast kan deelnemen aan de activiteiten in en om de boerderij of lekker kan zitten en genieten van de omgeving, de bedrijvigheid de dieren en de mensen.