Verticaal tuinieren

Binnen boerderij Vorster Hand combineren we social impact met duurzaamheid. Zo ook binnen onze arbeidstraining en leervoorziening.
 
In de glazen kas van de arbeidstraining staat namelijk een nieuw en innovatief verticaal teeltsysteem dat is ontwikkeld door Urban Ponics
 
Urban Ponics heeft deze nieuwe manier van verticale gewassenteelt ontwikkeld met toepassing van een extract dat gemaakt is uit humus afkomstig uit de Amazone en mineralen en spoorelementen afkomstig uit zeewater. Deze combinatie biedt het volledige spectrum aan voedingsstoffen dat planten nodig hebben voor een gezonde groei en bloei. 
Dit heeft directe impact op de gewassen en dus ook op ons als consument. Ze bevatten alles wat we nodig hebben en dat is ook terug te vinden in de smaak van de gewassen. 

De gewassen hangen boven elkaar in een speciale verticale voedingsbuis met hun wortels vrij in de lucht waarin aan de binnenzijde de voedingsstoffen in (zee)waterdampvorm worden toegediend. 
De eerste resultaten van Urban Ponics uit laboratoriumproeven zijn veelbelovend: een energievriendelijk 12 maal effectiever kweekproces onder besparing van 97% drinkwater. 

Met enthousiasme gaan we samen met Urban Ponics en onze deelnemers binnen de arbeidstraining en leervoorziening aan de slag om dit concept door te ontwikkelen. Een hele uitdaging, maar wel heel erg leuk! We hopen dat jullie straks kunnen genieten van een overheerlijk èn uiterst gezond gewas op jullie bord!

Èn door de duurzaamheidsaspecten van deze manier van telen, dragen we ook nog eens bij aan het behoud van onze mooie moeder aarde. Hoe mooi is dat?